Prova på -gratis!

Hej!

Söndag 2 juni kommer jag, Charlotte, finnas nere på Amfiteatern på Lommafesten och hålla ett Pilates-pass och en Yin yoga-lektion. Båda dessa är helt gratis och det vore så roligt om du ville komma dit! Du kan antingen vara med på båda passen eller bara ett. Ta med egen matta att ligga på. 

Pilates kl.12.15-12.45 

Yin-klassen kl.12.50-13.50

Vore så roligt om du ville komma! Berätta för nära och kära så även de får prova både pilates och Yin yoga. Detta vill du/ni inte missa.

Kram Charlotte

Yin yoga & Mindfulness

Landa och sätt dina intentioner för 2024

Den viktigaste relationen du har är den du har med dig själv. Detta tillfälle handlar om att genom yin yoga, mindfulness, meditation och guidade affirmationer landa i dig själv och sätta dina intentioner för 2024. Dina mål.

Nytt år, innebär en nystart likt ett oskrivet blad där du är författaren. Det är dags för dig att sätta dina intentioner för det nya året. Vad vill du bjuda in mer av? Vad vill du lämna kvar i det gångna året? Du skriver rubriken, brödtexten och eftertexterna. Så kom med ett öppet sinne, anteckningsbok och penna. Nu ska du få mjukt landa, återhämta dig, känna in, känna efter och formulera dina intentioner för 2024.

Torsdag 4/1 kl.19.00-21.00 på Sund och Stark Studio, Ringvägen 11 i Lomma. 

Två timmar fyllt av yinyoga, guidad meditation och reflektioner i vår ombonade studio på Sund och Stark Studio, Ringvägen 11 i Lomma för att kalibrera din inre kompass. Vi varvar mjuka positioner med guidad mediation, allt i en trygg och lugnande miljö.

Begränsat antal platser. Först till kvarn. Anmälan är bindande.

Klicka här för mer info och anmälan

Välkommen! Charlotte

Nu drar äntligen vår YOGA igång!

KURS: Lymf-yoga 6 veckor med start tisdag 28 februari kl.19.15-20.30

Vår yogalärare, Aviva, som dessutom är massageterapeut och specialiserad på lymfmassage

Här är några vanliga tecken på ett trögt lymfsystem:

  • Att man känner sig trött och tung i kroppen.
  • Dålig blodcirkulation.
  • Spänningar i nacken.
  • Oförklarlig värk i kroppen.
  • Man är svullen i olika kroppsdelar.
  • Yrsel, huvudvärk.
  • Ofta återkommande infektioner/förkylningar.
  • Domningar i fingrar, händer och armar.

Lymf-yoga 6 veckor med start tisdagen 28/2 kl.19.15-20.30. Uppehåll för påsklov v.14. Det är begränsat antal platser, först till kvarn och anmälan är bindande. Investering; 1195 kr. Betalas på plats i kassan med swish eller kort. Självklart får du friskvårdskvitto att lämna till din arbetsgivare. Anmäl dig genom att maila

Vad är lymfa?
Du kan föreställa dig lymfsystemet som kanaler som löper genom hela kroppen,
där de många lymfstationerna vid exempelvis ljumskar, hals och armhålor
fungerar som ett filter som tar hand om bakterier, virus, cancerceller och gifter.
Lymfsystemet brukar kallas kroppens eget reningsverk och det är en väldigt passande beskrivning.
Om vårt lymfsystem slutar fungera kan vi inte leva och ändå så talas det inte så mycket om denna livsupprätthållande funktion i kroppen.

Ett trögt lymfsystem kan orsaka många och stora problem i våra kroppar.
Trötthet, hjärndimma, värk, utslag, celluliter eller övervikt som inte vill försvinna,
är alla signaler om att lymfans flöde kan behöva hjälp på traven.
Om lymfsystemet inte klarar av att transportera bort överskottsvätskan & slaggprodukterna bildas förtätningar i fettväven som ger värk, svullnad och celluliter.
Till slut ombildas vätskan till fett, så kallade fibroser.

Lymfatisk yoga
Den lymfatiska yogan kombinerar rörelse och stillhet på ett sätt som återskapar lymfflödet,
 samtidigt som det ger återhämtning för både kropp och själ och sinne.
I lymfyogan arbetar du med alla positioner ur ett terapeutiskt och lymfatiskt perspektiv.
Rörelserna görs lugnt, medvetet och fokuserat, samtidigt som du synkroniserar andningen med rörelsen
och på det viset startar en rad läkande processer i din kropp.

Med yogan skapar vi kontraktioner runt lymfkanalerna och arbetar med specifika områden där det finns mycket lymfnoder. Andningsövningar bidrar till att stimulera lymfan och påverkar samlingarna av lymfnoder kring bröstkorgen, magen och i armhålorna. Inversioner vänder på gravitationen (benen högre än hjärtat) och hjälper lymfvätskan flöda till den övre delen av kroppen.

  • Twister och fram/bak/sidofällningar stimulerar flödet från extremiteterna till bålen
  • Dynamiska flöden skapar kontraktioner i de stora muskelgrupperna och påverkar därmed det lymfatiska systemet då detta är det huvudsakliga sättet lymfan rör sig genom kroppen.

Du kommer utöver denna härliga yoga även få tips och knep på egenvård av din yogalärare som även är massageterapeut och specialiserad på lymfmassage.

För frågor ring/sms:a Charlotte 0737-41 28 56 eller maila

Mammaträning i Lomma med mig!

Mammaträning på Sund och Stark Hälsocenter i Lomma med mig, Charlotte Steinwig. Jag är PT, gravid/mamma-tränare och fyrbarnsmamma. Jag har arbetat med mammor i många år och brinner för att stärka dem inifrån och ut. I vanliga fall håller jag min mammaträning i ett koncept som heter Lomma Bootcamp, vilket är utomhusträning i grupp i Lomma som jag äger och driver med en kollega. Men under vintern brukar jag ta in mammorna för att det helt enkelt är lättare att vara inomhus med alla bebisar och slippa kylan.

Nu håller jag därför mammagrupper inomhus på mitt hälsocenter, Ringvägen 11 i Lomma. Det ligger på Pilängens sportcenter, en trappa ner i hennes studio. Fokus är att stärka inifrån och ut och alla mammor är välkomna! Oavsett om man är precis nyförlöst eller i slutet av sin mammaledighet. Jag anpassar alltid träningen till varje individ även om det är gruppträning, så att alla utmanas utifrån sin nivå. Såklart är bebisar välkomna och man pausar när man behöver för att mata och byta blöjor osv. Grupperna är väldigt fina och många väljer att även ses utöver dessa träningstillfällen, vilket är väldigt härligt!

Det är begränsat antal platser på varje pass och man måste boka sig i förväg. Detta görs här. Antingen väljer man att prova en gång och då köper man drop in. Därefter finns det flera medlemskap att välja mellan. Här finns alla olika medlemskap.

Träningen sker måndagar och onsdagar kl.9.30-10.30 och hålles inomhus tills våren gjort intåg. Då flyttas vi ut i vanlig ordning igen. Vid minsta lilla fråga tveka inte att höra av dig. Jag nås enklast på sms eller mail. Men du är såklart välkommen att ringa. Hoppas vi ses!

Kram Charlotte Steinwig 0737-412856 / mail

När våren kommer så går vi självklart ut och tränar i vårt vackra Lomma

Barndansen drar ÄNTLIGEN igång

Ä N T L I G E N 💫

Vår vackra dansstudio brann ner i somras tillsammans med hela vårt hälsocenter. Där vi huserat temporärt det senaste halvåret har vi tyvärr inte haft någon studio och därför varit tvungna med ett uppehåll för vår populära barndans.

Men NU! Nu har vi flyttat till våra nya lokaler där vi har en härlig, ljus ny studio! Perfekt för danssugna barn 💫

Så nu drar vi äntligen igång vårens första dans!

Vi börjar med en åldersgrupp och eventuellt delar upp senare i vår samt tar emot både yngre och äldre men vi börjar så här 👇🏻

4-7 år barndans med fokus på rörelseglädje. Vi jobbar inte med en förutbestämd koreografi utan känner in musiken och uppmuntrar barnen till rörelse och att fritt tolka musiken på sitt sätt. 

Vi har små barngrupper för att vi vill hinna se varje barn och ge dem individuell feedback och stöttning. 

Onsdagar kl.17.00-17.45

Dansstudion på Sund och Stark Hälsocenter, en trappa ner på Pilängens sportcenter. Ringvägen 11. 

Start onsdagen 8 februari och varar i 6 veckor med uppehåll under sportlovet. Kostnad: 900kr. Betalas på plats i kassan. Vi tar kort och swish. 

Först till kvarn och anmälan är bindande. 

Passa på att boka en massage för dig själv undertiden, en tid hos fysioterapeuten, träna i gymmet eller ta en några längder i simbassängen. Perfekt kombo 💫

Anmäl ditt/dina barn till Charlotte

info@sundochstark.se

Frågor kontakta Charlotte på mail eller telefon.

0737-412856

Vi ses! 👋🏻 Varma hälsningar Charlotte 

Nyfikna barn tittar in väggtapeten efter en härlig dans

Ny adress 1 jan 2023 – Ä N T L I G E N 💫

Då var vi på plats i våra nya lokaler!

Året 2022 var året då vårt fina, varma och underbara hälsocenter brann ned. Vi var snabbt igång i våra temporära lokaler och tack vare er var vi i stort sett fullbokade hela hösten, TACK! Detta halvår har varit utmanande med mycket känslor och trångbodda lokaler där vi varken haft möjlighet till yoga eller barndans…

Men så idag, dagen före nytt år så landade vi i våra nya lokaler på Pilängens badhus i Lomma. Nu kan vi äntligen blomma ut igen! Vi har massage, personlig träning, yoga, barndans och fysioterapi igen! 🥳 Och dessutom i en miljö med bad och bastu 🙂

Det känns så himla bra! Nu ser vi framemot 2023 och att träffa alla våra fina patienter, klienter och kunder. Att få göra denna resa mer er betyder allt för oss! Mot 2023 tillsammans 💥

Nu till det viktigaste; gott nytt år önskar vi på Sund och Stark Hälsocenter 🤍

Se vägbeskrivning https://goo.gl/maps/Ra3hrTNXdGNHgXKFA