Nu drar äntligen vår YOGA igång!

KURS: Lymf-yoga 6 veckor med start tisdag 28 februari kl.19.15-20.30

Vår yogalärare, Aviva, som dessutom är massageterapeut och specialiserad på lymfmassage

Här är några vanliga tecken på ett trögt lymfsystem:

  • Att man känner sig trött och tung i kroppen.
  • Dålig blodcirkulation.
  • Spänningar i nacken.
  • Oförklarlig värk i kroppen.
  • Man är svullen i olika kroppsdelar.
  • Yrsel, huvudvärk.
  • Ofta återkommande infektioner/förkylningar.
  • Domningar i fingrar, händer och armar.

Lymf-yoga 6 veckor med start tisdagen 28/2 kl.19.15-20.30. Uppehåll för påsklov v.14. Det är begränsat antal platser, först till kvarn och anmälan är bindande. Investering; 1195 kr. Betalas på plats i kassan med swish eller kort. Självklart får du friskvårdskvitto att lämna till din arbetsgivare. Anmäl dig genom att maila

Vad är lymfa?
Du kan föreställa dig lymfsystemet som kanaler som löper genom hela kroppen,
där de många lymfstationerna vid exempelvis ljumskar, hals och armhålor
fungerar som ett filter som tar hand om bakterier, virus, cancerceller och gifter.
Lymfsystemet brukar kallas kroppens eget reningsverk och det är en väldigt passande beskrivning.
Om vårt lymfsystem slutar fungera kan vi inte leva och ändå så talas det inte så mycket om denna livsupprätthållande funktion i kroppen.

Ett trögt lymfsystem kan orsaka många och stora problem i våra kroppar.
Trötthet, hjärndimma, värk, utslag, celluliter eller övervikt som inte vill försvinna,
är alla signaler om att lymfans flöde kan behöva hjälp på traven.
Om lymfsystemet inte klarar av att transportera bort överskottsvätskan & slaggprodukterna bildas förtätningar i fettväven som ger värk, svullnad och celluliter.
Till slut ombildas vätskan till fett, så kallade fibroser.

Lymfatisk yoga
Den lymfatiska yogan kombinerar rörelse och stillhet på ett sätt som återskapar lymfflödet,
 samtidigt som det ger återhämtning för både kropp och själ och sinne.
I lymfyogan arbetar du med alla positioner ur ett terapeutiskt och lymfatiskt perspektiv.
Rörelserna görs lugnt, medvetet och fokuserat, samtidigt som du synkroniserar andningen med rörelsen
och på det viset startar en rad läkande processer i din kropp.

Med yogan skapar vi kontraktioner runt lymfkanalerna och arbetar med specifika områden där det finns mycket lymfnoder. Andningsövningar bidrar till att stimulera lymfan och påverkar samlingarna av lymfnoder kring bröstkorgen, magen och i armhålorna. Inversioner vänder på gravitationen (benen högre än hjärtat) och hjälper lymfvätskan flöda till den övre delen av kroppen.

  • Twister och fram/bak/sidofällningar stimulerar flödet från extremiteterna till bålen
  • Dynamiska flöden skapar kontraktioner i de stora muskelgrupperna och påverkar därmed det lymfatiska systemet då detta är det huvudsakliga sättet lymfan rör sig genom kroppen.

Du kommer utöver denna härliga yoga även få tips och knep på egenvård av din yogalärare som även är massageterapeut och specialiserad på lymfmassage.

För frågor ring/sms:a Charlotte 0737-41 28 56 eller maila

Mammaträning i Lomma med mig!

Mammaträning på Sund och Stark Hälsocenter i Lomma med mig, Charlotte Steinwig. Jag är PT, gravid/mamma-tränare och fyrbarnsmamma. Jag har arbetat med mammor i många år och brinner för att stärka dem inifrån och ut. I vanliga fall håller jag min mammaträning i ett koncept som heter Lomma Bootcamp, vilket är utomhusträning i grupp i Lomma som jag äger och driver med en kollega. Men under vintern brukar jag ta in mammorna för att det helt enkelt är lättare att vara inomhus med alla bebisar och slippa kylan.

Nu håller jag därför mammagrupper inomhus på mitt hälsocenter, Ringvägen 11 i Lomma. Det ligger på Pilängens sportcenter, en trappa ner i hennes studio. Fokus är att stärka inifrån och ut och alla mammor är välkomna! Oavsett om man är precis nyförlöst eller i slutet av sin mammaledighet. Jag anpassar alltid träningen till varje individ även om det är gruppträning, så att alla utmanas utifrån sin nivå. Såklart är bebisar välkomna och man pausar när man behöver för att mata och byta blöjor osv. Grupperna är väldigt fina och många väljer att även ses utöver dessa träningstillfällen, vilket är väldigt härligt!

Det är begränsat antal platser på varje pass och man måste boka sig i förväg. Detta görs här. Antingen väljer man att prova en gång och då köper man drop in. Därefter finns det flera medlemskap att välja mellan. Här finns alla olika medlemskap.

Träningen sker måndagar och onsdagar kl.9.30-10.30 och hålles inomhus tills våren gjort intåg. Då flyttas vi ut i vanlig ordning igen. Vid minsta lilla fråga tveka inte att höra av dig. Jag nås enklast på sms eller mail. Men du är såklart välkommen att ringa. Hoppas vi ses!

Kram Charlotte Steinwig 0737-412856 / mail

När våren kommer så går vi självklart ut och tränar i vårt vackra Lomma

Barndansen drar ÄNTLIGEN igång

Ä N T L I G E N 💫

Vår vackra dansstudio brann ner i somras tillsammans med hela vårt hälsocenter. Där vi huserat temporärt det senaste halvåret har vi tyvärr inte haft någon studio och därför varit tvungna med ett uppehåll för vår populära barndans.

Men NU! Nu har vi flyttat till våra nya lokaler där vi har en härlig, ljus ny studio! Perfekt för danssugna barn 💫

Så nu drar vi äntligen igång vårens första dans!

Vi börjar med en åldersgrupp och eventuellt delar upp senare i vår samt tar emot både yngre och äldre men vi börjar så här 👇🏻

4-7 år barndans med fokus på rörelseglädje. Vi jobbar inte med en förutbestämd koreografi utan känner in musiken och uppmuntrar barnen till rörelse och att fritt tolka musiken på sitt sätt. 

Vi har små barngrupper för att vi vill hinna se varje barn och ge dem individuell feedback och stöttning. 

Onsdagar kl.17.00-17.45

Dansstudion på Sund och Stark Hälsocenter, en trappa ner på Pilängens sportcenter. Ringvägen 11. 

Start onsdagen 8 februari och varar i 6 veckor med uppehåll under sportlovet. Kostnad: 900kr. Betalas på plats i kassan. Vi tar kort och swish. 

Först till kvarn och anmälan är bindande. 

Passa på att boka en massage för dig själv undertiden, en tid hos fysioterapeuten, träna i gymmet eller ta en några längder i simbassängen. Perfekt kombo 💫

Anmäl ditt/dina barn till Charlotte

info@sundochstark.se

Frågor kontakta Charlotte på mail eller telefon.

0737-412856

Vi ses! 👋🏻 Varma hälsningar Charlotte 

Nyfikna barn tittar in väggtapeten efter en härlig dans

Ny adress 1 jan 2023 – Ä N T L I G E N 💫

Då var vi på plats i våra nya lokaler!

Året 2022 var året då vårt fina, varma och underbara hälsocenter brann ned. Vi var snabbt igång i våra temporära lokaler och tack vare er var vi i stort sett fullbokade hela hösten, TACK! Detta halvår har varit utmanande med mycket känslor och trångbodda lokaler där vi varken haft möjlighet till yoga eller barndans…

Men så idag, dagen före nytt år så landade vi i våra nya lokaler på Pilängens badhus i Lomma. Nu kan vi äntligen blomma ut igen! Vi har massage, personlig träning, yoga, barndans och fysioterapi igen! 🥳 Och dessutom i en miljö med bad och bastu 🙂

Det känns så himla bra! Nu ser vi framemot 2023 och att träffa alla våra fina patienter, klienter och kunder. Att få göra denna resa mer er betyder allt för oss! Mot 2023 tillsammans 💥

Nu till det viktigaste; gott nytt år önskar vi på Sund och Stark Hälsocenter 🤍

Se vägbeskrivning https://goo.gl/maps/Ra3hrTNXdGNHgXKFA

Brand i vår lokal

I slutet av juli så drabbades vi av en brand i vår lokal. Vi har öppet i tillfälliga lokaler och du kan hitta till bokningssidan här. I samband med detta så slutar vi att erbjuda kiropraktik i våra lokaler.

Livet vänder snabbt! Som många av er säkert redan känner till så brann mitt hälsocenter, Sund och Stark, lördagen 23/7.

Mitt hälsocenter är helt förstört! I två års tid jobbade jag heltid som lärare samtidigt som jag jobbade som PT på kvällar och helger. Jag tog ingen lön i mitt bolag utan sparade undan pengarna för att kunna finansiera min dröm, att starta ett hälsocenter.

För exakt två år sedan startade jag Sund och Stark Hälsocenter. En resa som delvis varit en berg och dalbana! Så många nitar jag gått på och så mycket jag lärt mig! Nu finns det inte kvar längre! Skalet står kvar och vissa rum är tillsynes intakta men allt är rökskadat och fuktskadat efter släckningsarbetet. Det är bara att riva för att bygga upp på nytt!

Allt känns som himla overkligt! Det känns som jag bara är fast i hemsk mardröm! Jag önskar jag kunde vakna och att allt var bra igen!

Det har varit några riktigt jobbiga dagar och jag känner mig som en urkramad disktrasa men jag kommer tillbaka snart med mer kraft! Jag är helt förstörd men just nu hjälper det varken mig eller min verksamhet så nu gäller det bara att köra på. Det betyder inte att jag mår bra men som egenföretagare så kan jag inte bara lägga mig på rygg och hoppas att någon löser det åt mig.

Jag har efter många samtal skrivit på ett korttidsavtal på en temporär lokal. Tur nog är denna rakt över parkering, från vårt hälsocenter. Det är samma adress och samma parkering. Vi har satt våra blommor utanför och vår gatupratare så hoppas du hittar oss. Så fortsätt boka dina behandlingar hos oss, köpa presentkort och rekommendera oss till nära och kära. Vi behöver ert stöd mer än någonsin för att både orka och ha råd att bygga upp vårt underbara hälsocenter igen!

Och till sist vill jag säga TACK! Ni är så oerhört många som hört av er! Både på Instagram, Facebook, sms och Mail. Ni är så många som erbjuder er hjälp! Ni är fantastiska! Det värmer så oerhört ska ni veta! Jag är så tacksam för var och en av er!

27/7 gjorde Sydsvenskan ett fint reportage i fall ni vill läsa 🤍

https://www.sydsvenskan.se/2022-07-27/hennes-livsverk-slukades-av-lagorna

KRAM Charlotte

Hon klarade av att gå 150 000 steg på 21 timmar.

Hon klarade av att gå 150 000 steg på 21 timmar.
150 000 steg
150 000 steg

Charlotte Steinwig gick 150 000 steg

Charlotte Steinwig, som äger och driver Sund och Stark Hälsocenter, gick 150 000 steg på 21 timmar för Världens barn – kanske den regnigaste dagen på året.

Charlotte, trebarnsmamma från Lomma gick 150 000 steg mellan Ängelholm och Lomma för att uppmärksamma Radiohjälpens projekt Världens Barn. Hon har tidigare gått 100 000 steg för att samla in pengarna till Barncancerfonden och insamlingen nådde då över 76 000 kr. 

“Då gick jag på årets varmaste dag och den här gången blev det på årets kanske regnigaste dag. Det här var tuffare än vad jag någonsin kunde tänka mig. Jag har så ont i fötterna idag” säger Charlotte.

Under onsdagsförmiddagen hade Charlotte gått hela natten och kommit upp i 79 000 steg och då befann hon sig vid Tinkarpsbacken i Helsingborg. Väl där blev hon bjuden på äpplebrioche-bullar av Ola Selmén (P4 Malmöhus) och senare i Helsingborg centrum så möttes hon av Kerstin, 68 år som bjöd på kaffe och macka. De känner inte varandra sedan tidigare men Kerstin hörde av sig till Charlotte på sociala medier för att stötta henne i promenaden.

“Du är det finaste jag hört” säger Charlotte Steinwig när fick frågan av Kerstin om hon fick slå följe en bit och bjuda på frukost. 

Det blev totalt ca 11 mil och stundtals kände Charlotte att hon var på väg att ge upp. I regnet och blåsten så blev alla kläder blöta flera gånger om. Vid ett ögonblick så var hon nära att halka vid en klippavsats men hennes sällskap som gick bakom henne tog tag i hennes kläder för att det inte skulle gå riktigt illa. Senare under onsdagen så fick hon olidligt ont  i knä och fotled och fick ringa in en god vän och tillika fysioterapeut som åkte ut och tejpade henne för att hon skulle kunna hålla den sista biten. 

“När det var som regnigast under dagen och jag hade så ont så kände jag att jag klarar inte det här, men jag fick lite hjälp och efteråt kunde jag komma igång med nya krafter. Jag tror inte att jag hade klarat det annars. På slutet kände jag mig som en hjälte och fick någon slags urkraft som tog mig i mål.”

Efter vandringen så har Charlotte väldigt ont men tycker helt klart att det varit värt det för att uppmärksamma Världens barn. På frågan om hon “toppar” det här nästa gång med tanke på att hon tidigare har gått 100 000 steg så säger Charlotte att det kanske blir 200 000 steg i framtiden men att hon har lovat sin syster att inte springa på åtminstone över 1 vecka.

Världens barn är Radiohjälpens insamling för alla barns rätt till hälsa, skola och trygghet. Charlottes bössa har i skrivandes stund (fredag eftermiddag) nått över 73 000 kr. Den digitala insamlingen finns länk på Charlottes instagram @sundochstark. Hon samlar pengar till Världens barn tillsammans med Instagram-profilen Emelie Elmes under instagramkontot @familjefys.

Vid pennan
Rickard Steinwig

Du når Charlotte genom att ringa henne på 073-7412856 eller maila på info@sundochstark.se

Läs om Charlottes promenad på 150 000 steg på P4 Malmöhus hemsida.

Radioklipp – under promenaden

Gå till 2:22:33 

Radioklipp – under promenaden mot slutet

Gå till 1:14:10

Efter promenaden hemma i Lomma

P4 Malmöhus eftermiddagen. Avsnittet sändes kl 15:00 dagen efter promenaden

Gå till ca kl 15:46  så 46 min in i programmet

Nu är hon igång mot 100 000 STEG för att samla in pengar till Barncancerfonden med Oscar 3 år

Nu är Charlotte Steinwig igång och går! Eller ja, det var sedan kl 0400 ungefär! De taktar på bra just. Här är en länk där man ska kunna följa hennes gång!

Livelänk: https://glympse.com/0V03-BFT1… och jag påminner om…

insamlingen också! https://www.barncancerfonden.se/…/sund-och-stark…/

** FÖLJ @sundochstark ** på instagramHeja och skriv till henne på https://www.instagram.com/sundochstark/ samt följ där i stories!

Ring henne eller sms:a en hälsning på 073-7412856

INSTAGRAM.COM

Nya PT-priser!

Hej!

Vill du ha hjälp med träningen? Komma igång en gång för alla? Eller kanske lära dig nya övningar? Oavsett finns vi här för dig på Sund och Stark Hälsocenter. Du börjar alltid med en konsultation där vi noggrant går igenom dina mål och förutsättningar. Därefter landar vi gemensamt i ett lämpligt upplägg. Det kan innebära enstaka PT-timmar, ett Flex-paket med PT-timmar som vi portionerar ut på ett lämpligt sätt eller ett Rutin-upplägg där vi ses en eller flera gånger i veckan på en bestämd dag och tid. Detta kommer vi tillsammans fram till under din konsultation.

funktionell träning
Ett komplement till funktionell träning kan vara att träna med battle rope

Priser from 2023

Konsultation 499 kr

PT-timme 1195 kr

PT flex 3 h 2985 kr

PT flex 6 h 5670 kr

PT Rutin 1 ggr/vecka 3180 kr

PT Rutin 2 ggr/vecka 5560 kr

PT Rutin 3 ggr/vecka 7740 kr

Bästa hälsningar Charlotte och Tina