Boka lymfmassage i Lomma | Lymfmassage Lomma Ringvägen 11

Varför du ska boka en lymfmassage | Lymfmassage Lomma

Kroppen behöver underhållas. Med en lymfmassage så kan du förbättra kroppens egna sätt att “rena” sig från slaggprodukter genom att fokusera på lyftsystemet. Lymfsystemet är kroppens sätt att flytta överflödig vätska från olika ställen i kroppen. Denna vätska kallas lymfa och därav “lymfsystemet”. 

Om du redan känner till fördelarna med lymfmassage och vill boka en tid för lymfmassage i Lomma så gå gärna direkt till vår bokningssida.

Boka lymfmassage i Lomma

lymfmassage lomma

Hur går en lymfmassage till | Lymfmassage Lomma

En lymfmassage utförs genom strykningar och tryck för att stimulera lymfflödet. Eftersom lymfsystemet passerar bland annat nyckelbenen så är det en massage som fokuserar på de punkter i kroppen där man kan stimulera flödet, runt nyckelbenen, armhålor, bakom bröstbenet och längs större blodkärl i buken. Många som provar en lymfmassage för första gången upplever en känsla av renhet i kroppen efteråt. Om du är intresserad så och vill veta mer innan du bokar ring gärna oss på 073-7412856 om du vill veta mer om lymfmassage.

En lymfmassage kan variera beroende på hur massageterapeuten bedömer dig och din kropp, men i grunden är lymfmassage en massage som består av strykningar, lätta tryck och djupandning. Det handlar bland annat om att lösa upp stopp och fibroser, dvs. en liten förtätning i fettvävnaden som kan bli som en knuta som stoppar upp cirkulationen i området.

Förbättra ditt lymfsystem med dessa knep | Lymfmassage Lomma

För det första så kan lymfsystemet, precis som andra delar av kroppen, påverkas av vad vi äter och hur vi rör oss samt skador som vi drar på oss över tiden. Det kan leda till en tröghet i lymfsystemet och då kan en massage vara något som hjälper dig på vägen. Om du har en tröghet i ditt lymfsystem så kan du uppleva ömhet i kroppen, svullnad och en oförklarlig värk som du har svårt att bli av med. Observera att det inte måste vara lymfsystemet och att en lymfmassage inte är någon mirakelkur, men vi behöver ett fungerande lymfflöde för att fungera så prova gärna med en lymfmassage för att se om du mår bättre av det.

Många patienter med kronisk trötthet, fibromyalgi och även depression kommer att vara hjälpta av det. Allt är inte alltid ålderskrämpor, utan det kan vara så att när vätskan i kroppen trycker på nerver så det vara lymfflödet som inte är optimalt.

Tänk då att ett par behandlingar med lymfmassage skulle kunna hjälpa dig. Prova gärna! Ett hälsosamt lyfmsystem ger en glad kropp 😉 och ett trögt lymfsystem kan innebära t.ex. onödig viktuppgång och smärta mm. Även smala personer utan uppenbara ansamlingar av vätska kan ha ett trögt lymfflöde, var gärna uppmärksam på om kroppen känner sig trött och hängig efter en period av stelhet som du inte riktigt kan förklara. 

Om du vill boka en lymfmassage hos oss här i Lomma så gå gärna direkt till vår bokningssida här! 

Ärrvävnad och spänstig hy | Lymfmassage Lomma

Har du ärrvävnad eller brännskador? Huden och underhuden så kan du uppleva att du blir stel och “hård”. Till viss del så går det att hjälpa bindvävnad att återfå sin spänst och hyn kan föryngras och bli slätare. Om du har svåra problem med sammanväxt hud så kontakta gärna oss för en konsultation och en behandlingsplan.

Med lymfmassage kan du t.ex. lösgöra ärr efter operationer, sår och brännskador. Det kan också vara från mindre “trauman” som gjort åverkan på kroppen t.ex. en vaccinationsspruta som irriterat huden och fått den att dra ihop sig som en sammanväxt mellan hud och bindväv. Om detta händer dig så kanske du t.ex. blir kort i ryggen eller på annat sätt ändrar ditt rörelsemönster på ett sätt som motverkar kroppens naturliga rörelseapparat.

På detta sätt så kan behandlingar med lymfmassage av en utbildad massageterapeut hjälpa dig att återfå din rörlighet. En certifierad och utbildad lymfmassör lär sig att känna igen prickarna, gropar och veck som kan vara dessa “trauman”. Det kan kännas obetydligt men efter ett par behandlingar så kan du uppleva att det verkligen har gjort skillnad. Även gamla skador går att få att släppa.

Lär känna din kropp och gör lite egenvård | Lymfmassage Lomma

Det finns olika knep för att massera sig själv och stimulera lymfsystemet. Kom gärna på en behandling hos oss så kan vi förklara och hjälpa dig med din egenvård.

Ett bra lymfflöde | Lymfmassage Lomma

Vill du ha ett bra lymfflöde? Det kan uppnås på naturlig väg genom bland annat rörelse och god kosthållning, men ibland vill du kanske ge kroppen en extra skjuts med en lymfmassage som fokuserar på beröring och massering för att stimulera “kroppens reningsverk”.

Med det sagt, menar vi den del av kroppens immunförsvar som rensar ut det överflödiga från cellernas förbränning och helt enkelt jobbar för att transportera slaggprodukter till njurarna (där det till sist utsöndras med urinet). Man brukar prata om ett bra lymfflöde som ger goda förutsättningar för smidighet och styrka för musklerna i kroppen.

Vad är lymfsystemet? | Lymfmassage Lomma

Lymfsystemet består bland annat av mjälten, lymfa (en vätska som transporterar slaggprodukter), lymfkärl (där lymfan transporteras), lymfkörtlar mm.. Ett hälsosamt lymfsystem är kritiskt för att du ska må bra. Din kropp bildar lymfvätska varje dygn, uppemot 2-4 liter och samma mängd behöver transporteras bort för att undvika svullna muskler och viktökning till följd av att vätska samlas i kroppen. Lymfsystemet är ett eget system som går parallellt med venerna.

Du som har ett fungerande lyftsystem ska vara glad då det också är ett sätt för kroppen att skydda sig mot infektioner genom att flytta slaggprodukter. En massage med fokus på lymfsystemet kan förbättra ditt lymfflöde. Syftet med en lymfmassage blir alltså att stimulera kroppens egna immunförsvar och ge det en boost med massage.

Transporten av slaggprodukterna i kroppen som får en skjuts av lymf-massagen och i slutändan är det genom urin och svett som kroppen får ut slaggprodukterna.

Söker du lymfmassage i Lomma? | Lymfmassage Lomma

Vi har lediga tider. Se gärna vår prislista för massage i Lomma eller läs om lymfmassage på Wikipedia. Läs mer om massage i Lomma. Du hittar oss på Ringvägen 11, 234 41 Lomma

boka massage lomma