Shirin Yoga-lärare i Lomma

Shirin började sin resa inom yoga 2003 då hon åkte till Indien för att studera ayurveda, yoga och Kalaripayattu som är en kampsport från Kerala som ligger i södra Indien. Hon kände att yogan var det hon skulle göra eftersom hon helt enkelt mådde så bra av det och det kändes helt rätt i kropp och sinne. När hon kom hem till Sverige igen fortsatte hon med yogan samt kampsport. Hon tränade wushu som är kinesisk kampsport och bestämde sig för att åka till Kina och träna på ett sportuniversitet i Guangzhou. Hon blev förälskad i Kina efter att ha rest runt där ett år och 2007 flyttade hon till Shanghai där hon stannade i 12 år.

Efter att ha studerat yoga på diverse yoga-studior i Shanghai tog hon en 300 hours – Teacher training som leddes av The TC , The Clinic.

Det var en 8 månaders utbildning där hon tränade och studerade dagligen olika grenar av Yoga samt nidra-yoga, yoga-historia, anatomi och yoga-filosofi. Hennes ledande lärare var Pablo Alvarez som undervisar i TAV (Therapeutic Alignment Vinyasa) och Andre Rhiel som undervisar i Nidra Yoga. The Clinic är ett ledande center i Kina inom Fysioterapi, hälsa och träning och de brukar bjuda in gästlärare från hela världen.

2018 träffade hon Mark Whitwell som är en internationell känd lärare i Hatha Yoga och som har studerat hos fadern av Modern Yoga Tirumalai Krishnamacharya. Mark blev en enorm inspiration till Shirin och hon bestämde sig för att ta två olika teacher trainings med honom i både Fiji och i Bali samt assisterade hon honom när han undervisade på teacher trainings i Kina. Utöver Yoga så började hon dansa när hon var 10 år och flyttade när hon var 17 till Rotterdam för att studera på Rotterdamse Dansacademie till professionell dansare och danspedagog. Där studerade hon i 7 år och undervisade i modern dans och improvisation till barn som vuxna på dansskolor och teatrar. I Rotterdam gick hon även 2 år på Rotterdamse Hoogeschool där hon studerade fysioterapi men avbröt studierna för att flytta hem igen till Sverige.

Under hennes tid i Holland jobbade hon på gym och ledde klasser som var speciellt för bara kvinnor. Hon har även studerat till massageterapeut på Komplementär Medicinska Högskolan i Malmö och jobbat som massör privat samt på Gerdahallen i Lund. Hon har även studerat Siam Reiki och kristallterapi lett av Sera Shivnan och en hel rad andra workshops och kurser inom dans, massage, yoga och träning. För henne finns det en yoga for alla och varje individs yoga är unik. Hennes lektioner beror på vem hon har framför sig, allt från svettande uthållighet och styrka till mjukhet och stilla djupt avslappnande minimala rörelser. Hon guidar eleverna till en resa inom sig själva. Idag bor hon i Lomma tillsammans med sin son, älskar havet, naturen och mysiga kaffe stunder.

Vill du gå på Shirins yoga-klasser i Lomma? Ta kontakt via info@sundochstark.se