Hon klarade av att gå 150 000 steg på 21 timmar.

Hon klarade av att gå 150 000 steg på 21 timmar.
150 000 steg
150 000 steg

Charlotte Steinwig gick 150 000 steg

Charlotte Steinwig, som äger och driver Sund och Stark Hälsocenter, gick 150 000 steg på 21 timmar för Världens barn – kanske den regnigaste dagen på året.

Charlotte, trebarnsmamma från Lomma gick 150 000 steg mellan Ängelholm och Lomma för att uppmärksamma Radiohjälpens projekt Världens Barn. Hon har tidigare gått 100 000 steg för att samla in pengarna till Barncancerfonden och insamlingen nådde då över 76 000 kr. 

“Då gick jag på årets varmaste dag och den här gången blev det på årets kanske regnigaste dag. Det här var tuffare än vad jag någonsin kunde tänka mig. Jag har så ont i fötterna idag” säger Charlotte.

Under onsdagsförmiddagen hade Charlotte gått hela natten och kommit upp i 79 000 steg och då befann hon sig vid Tinkarpsbacken i Helsingborg. Väl där blev hon bjuden på äpplebrioche-bullar av Ola Selmén (P4 Malmöhus) och senare i Helsingborg centrum så möttes hon av Kerstin, 68 år som bjöd på kaffe och macka. De känner inte varandra sedan tidigare men Kerstin hörde av sig till Charlotte på sociala medier för att stötta henne i promenaden.

“Du är det finaste jag hört” säger Charlotte Steinwig när fick frågan av Kerstin om hon fick slå följe en bit och bjuda på frukost. 

Det blev totalt ca 11 mil och stundtals kände Charlotte att hon var på väg att ge upp. I regnet och blåsten så blev alla kläder blöta flera gånger om. Vid ett ögonblick så var hon nära att halka vid en klippavsats men hennes sällskap som gick bakom henne tog tag i hennes kläder för att det inte skulle gå riktigt illa. Senare under onsdagen så fick hon olidligt ont  i knä och fotled och fick ringa in en god vän och tillika fysioterapeut som åkte ut och tejpade henne för att hon skulle kunna hålla den sista biten. 

“När det var som regnigast under dagen och jag hade så ont så kände jag att jag klarar inte det här, men jag fick lite hjälp och efteråt kunde jag komma igång med nya krafter. Jag tror inte att jag hade klarat det annars. På slutet kände jag mig som en hjälte och fick någon slags urkraft som tog mig i mål.”

Efter vandringen så har Charlotte väldigt ont men tycker helt klart att det varit värt det för att uppmärksamma Världens barn. På frågan om hon “toppar” det här nästa gång med tanke på att hon tidigare har gått 100 000 steg så säger Charlotte att det kanske blir 200 000 steg i framtiden men att hon har lovat sin syster att inte springa på åtminstone över 1 vecka.

Världens barn är Radiohjälpens insamling för alla barns rätt till hälsa, skola och trygghet. Charlottes bössa har i skrivandes stund (fredag eftermiddag) nått över 73 000 kr. Den digitala insamlingen finns länk på Charlottes instagram @sundochstark. Hon samlar pengar till Världens barn tillsammans med Instagram-profilen Emelie Elmes under instagramkontot @familjefys.

Vid pennan
Rickard Steinwig

Du når Charlotte genom att ringa henne på 073-7412856 eller maila på info@sundochstark.se

Läs om Charlottes promenad på 150 000 steg på P4 Malmöhus hemsida.

Radioklipp – under promenaden

Gå till 2:22:33 

Radioklipp – under promenaden mot slutet

Gå till 1:14:10

Efter promenaden hemma i Lomma

P4 Malmöhus eftermiddagen. Avsnittet sändes kl 15:00 dagen efter promenaden

Gå till ca kl 15:46  så 46 min in i programmet