Ont i axlar, armbåge – kiropraktor Lomma

Letar du efter en kiropraktor i Lomma? Har du ont i axlar, rygg och armbåge efter träning?

En kiropraktor ställer en diagnos, behandlar dig och rehabiliterar dina besvär för t.ex. smärta i armbåge och/eller axlar. Det är väldigt vanligt idag med smärta i axlar eller armbåge med tanke på att många jobbar i dåligt ergonomiska ställningar på kontor. Om du, söker en kiropraktor i Lomma för dina besvär, läs gärna vidare.

Boka tid i Lomma hos kiropraktor

Kort om armbågen

Just armbåge består av tre olika leder vilket betyder att sammansättningen gör det till en komplex led som som binds ihop av överarmens och underarmens två ben. Du kan därför rotera och sträcka och böja på armen men det kan också leda till problem. Vi går igenom de vanligaste smärtorna i armbåge och underarm nedan.

I Lomma finns en kiropraktor som är expert på smärta i armbåge

Tennis-armbåge kan behandlas

Tennisarmbåge är normalt en överbelastningsskada på muskelfäste där man sträcker på armen. Det, beror ofta av att du upprepar en monoton rörelse såsom tennis, skruva, slå med hammare. Den akuta fasen är en inflammation i muskel- och senfäste som vara 1-3 dagar normalt. Du har en smärta i utsidan av din armbåge som även kan stråla ner mot baksidan av din handled.

Börja med att avlasta från belastningen dvs. sluta med den aktivitet som du gjorde om du har möjlighet. Ibland kan ett speciellt bandage, epikondylitbandage, hjälpa dig genom att flytta belastningen från sen-fästet. Om du har kroniska eller långvariga besvär så krävs rehab-träning med styrketräning med fokus på vissa övningar (fråga din personlige tränare). Ofta behandlar en kiropraktor även kringliggande muskler.

Golf-armbåge

Liknande problem, kan uppstå om du spelar golf. En golf-armbåge är en liknande överbelastningsskada men mer på insidan av armbåge. Detta kan även uppstå vid klättring. På din insida av armbågen så finns ett senfäste för handleden och fingrarnas muskler (böjmuskler). Om du har kittlingar, en pirrande känsla så kan det vara problem med en nervinklämning.

Kast-armbåge

Om du kastar slägga eller spelar handboll kan du få problem med osteofyter, på spetsen av armbågsbenet dvs. benpåbyggnad som byggs på under en längre tid. Du måste börja med att vila och uppsöka vård för att få en korrekt behandlingsplan. Rehabiliteringen inriktar sig på styrka och rörelse. Justeringar av kiropraktor kan ske med behandling av kringliggande muskler och ledmobilisiering.

Utstrålande smärta från muskler

Smärta är en signal på att något är fel och lösningen eller var smärtan bör behandlas är inte alltid där man själv upplever att besvär finns.

Undersök gärna med läkare, kiropraktor eller någon annan sjukvårdspersonal om du kan få hjälp med detta. Nybesök i Lomma kan bokas här.

Läs mer om kiropraktik i Lomma.