Söker du fysioterapeut i Lomma? | Fysioterapeut Lomma 4.8/5

Camilla, fysioterapeut på Rört

Camilla är en erfaren fysioterapeut som är hyresgäst på Sund och Stark Hälsocenter i Lomma. Som fysioterapeut har hon sett många patienter som lider av smärtor, nedsatt rörlighet eller andra symtom som besvärar dem i deras vardag. Trots annan behandling och träning, upplever många att de inte når önskat resultat.

Men nu kan Camilla erbjuda en behandling som är ingen annan lik – P-DTR. Det är en ny och effektiv behandlingsmetod som kräver minimalt från patienten och är skonsam för kroppen. Genom muskeltestning kan Camilla finna orsaken till patientens problem och behandla dem lätt och snabbt.

Så om du bor i Lomma eller närliggande områden och lider av smärtor eller andra besvär, kontakta Camilla på Sund och Stark Hälsocenter för att få uppleva P-DTR och dess effektivitet.

Varför fysioterapi? För dig som söker sjukgymnast Lomma

Fysioterapi är en form av sjukvård som fokuserar på att behandla och förebygga muskuloskeletala problem och funktionsnedsättningar genom olika fysiska metoder såsom träning, stretching och massage. Fysioterapeuter arbetar ofta med patienter som lider av smärta eller nedsatt rörlighet på grund av skador, sjukdomar eller åldrande.

Privat sjukvård innebär att man väljer att betala för sin sjukvård istället för att använda sig av den allmänna sjukvården. Det kan innebära kortare väntetider, mer personlig vård och tillgång till specialister som kanske inte finns inom den allmänna sjukvården. Som privat patient har man också möjlighet att själv välja vilken fysioterapeut eller annan vårdgivare man vill träffa.

Privat vård Lomma | Fysioterapi Lomma

Privat sjukvård har flera fördelar jämfört med offentlig vård, såsom kortare väntetider, större tillgänglighet och mer individuellt anpassad vård. Fysioterapi är en viktig del av privat sjukvård och kan ge snabb och effektiv hjälp till personer med smärta, nedsatt rörlighet eller andra hälsoproblem.

Vad är P-DTR?

P-DTR är en behandlingsmetod som fokuserar på att hitta orsaken till problemen och behandla den på ett skonsamt sätt. Detta kan ge snabbare och mer varaktiga resultat än andra behandlingsmetoder, som kiropraktik, som ofta fokuserar på att justera ryggraden. P-DTR kan också hjälpa till att lösa problem som inte är relaterade till ryggraden, som t.ex. huvudvärk, trötthet och matsmältningsproblem.

Fysioterapi och P-DTR kan vara ett bättre alternativ för personer som söker efter en mer personlig och skonsam vårdupplevelse än vad som erbjuds inom kiropraktik. Med en individuellt anpassad behandling kan personer få hjälp att återfå sin hälsa och förbättra sin livskvalitet.

Hör en kiropraktor berätta om P-DTR och hur P-DTR hjälpt en patient

Jämför kiropraktik och P-DTR | Fysioterapeut Lomma

Både kiropraktik och P-DTR är manuella terapier som fokuserar på att identifiera och behandla störningar i muskuloskeletala systemet. Men det finns också några viktiga skillnader mellan de två metoderna.

Kiropraktik fokuserar huvudsakligen på att justera ryggkotorna för att återställa normal rörlighet i lederna och minska smärta. Kiropraktorer använder också ofta olika tekniker för att manipulera och sträcka muskler och mjukvävnad.

P-DTR däremot fokuserar på att identifiera exakt vilka muskler som orsakar smärta eller rörelsebegränsning och därefter behandla dessa specifika muskler. Genom muskeltestning kan P-DTR-terapeuter hitta exakt vilken muskel som är inblandad i en viss rörelse eller smärta, och sedan behandla den med specifika tekniker för att återställa funktionen.

En annan skillnad mellan de två metoderna är att P-DTR använder sig av neurologiska principer för att identifiera och behandla problem i kroppen, medan kiropraktik fokuserar mer på biomekaniska principer.

Även om både kiropraktik och P-DTR kan vara effektiva för att behandla vissa muskuloskeletala problem, kan P-DTR-terapi vara mer fördelaktig för de som söker en mer specifik och individanpassad behandling.

Söker du fysioterapeut i Lomma? Boka tid på bokningssidan.

Mer om fysioterapi Lomma

En fysioterapeut är en legitimerad sjukvårdsperson som har genomgått en treårig högskoleutbildning inom området. Utbildningen fokuserar på anatomi, fysiologi, sjukdomslära, behandling och rehabilitering av sjukdomar och skador i rörelseorganen.

En fysioterapeut har en bred kompetens och kan behandla en rad olika problem och skador, såsom rygg- och nacksmärta, idrottsskador, artrit och reumatism, samt postoperativ rehabilitering. En fysioterapeut kan även hjälpa till att förebygga skador och problem genom träning och övningar.

En relativt ny behandlingsmetod som fysioterapeuter kan använda sig av är P-DTR, eller Proprioceptive Deep Tendon Reflex. Det är en behandlingsmetod som går ut på att undersöka kroppens nervsystem och dess kommunikation med musklerna för att hitta orsaken till smärta eller rörelseinskränkning.

P-DTR har flera fördelar jämfört med traditionell kiropraktik. Till exempel är P-DTR mer skonsam och mindre smärtsam för patienten. Det är också mer individanpassat och riktat mot det specifika problemet. P-DTR bygger på en grundlig förståelse av hur kroppen fungerar och hur den kommunikationen mellan nervsystemet och musklerna fungerar, vilket gör att man kan behandla mer målinriktat och effektivt.

Genom att använda sig av P-DTR kan en fysioterapeut behandla en rad olika problem och skador, såsom muskelobalanser, triggerpunkter, muskelbristningar och ledinstabiliteter. P-DTR kan också hjälpa till att förbättra rörligheten och minska smärta vid exempelvis nackspärr och ryggont.

P-DTR är en relativt ny behandlingsmetod och det är inte alla fysioterapeuter som har utbildning i det. Det krävs en vidareutbildning för att kunna tillämpa P-DTR som behandlingsmetod. Men för de fysioterapeuter som har utbildning i P-DTR kan det vara ett värdefullt verktyg för att kunna hjälpa patienter med svårlösta problem och smärtor.

Sammanfattningsvis är en fysioterapeut en högutbildad sjukvårdsperson som har kompetens att behandla en rad olika problem och skador. P-DTR är en relativt ny behandlingsmetod som kan användas av fysioterapeuter för att behandla problem som muskelobalanser, triggerpunkter, muskelbristningar och ledinstabiliteter. P-DTR är skonsam, individanpassad och effektiv och kan vara ett värdefullt verktyg för fysioterapeuter som vill kunna erbjuda sina patienter det senaste inom behandlingsmetoder.

I vårt fall är jobbar fysioterapeuten i Lomma (som är extern) i nära samarbete med naprapat och medicinska massageterapeuter för bästa möjliga behandling för dig som är patient. Varmt välkommen!