Kiropraktik i Lomma – boka tid hos vår kiropraktor idag!

Söker du en kiropraktor i Lomma?

Varmt välkommen att besöka oss på Sund och Stark Kiropraktik i Lomma. Vi är en del av Sund och Stark Hälsocenter och finns på Industrigatan 9 i Lomma bredvid Lomma träningscenter. Du kan boka tid här om du redan nu vet vad du behöver för behandling annars så bokar du bara ett vanligt nybesök för att träffa kiropraktorn.

Oavsett om du har axelproblem, ryggont, besvär med kroniska smärtor, fibromyalgi eller något annat så kan det vara värt att ett besök hos en kiropraktor som har flera års erfarenhet av fysisk rehabilitering, manuella metoder och med långsiktig hälsa i fokus. Metoderna beror av patienten och det kan vara alltifrån något som likar Dr Beau Hightower till Gonstead system / metod. Du som besöker kiropraktorn kan vara alltifrån gravid till senior. Vi tycker absolut att det kan vara värt att du besöker kiropraktorn då och då för att korrigera eventuella subluxationer i ryggraden och få koll på om du t.ex. tränar fel. Om du tränar fel så känner du troligen detta och du kanske t.ex. känner dig lite snedbelastad eller har fått akut ont i axlar och rygg. Boka ett nybesök hos din kiropraktor idag!

Vad gör en kiropraktor

Vad gör egentligen en kiropraktor? Kiropraktik har praktiserats i flera hundra år sedan D.D Palmer förstod av det fanns en koppling mellan människans välbefinnande, ryggradens funktion och det centrala nervsystemet. Ordet kiropraktik är ursprungen från grekiskan och betyder ungefär att göra med händerna (chiro = händer, praktos = att göra). Antalet behandlingar varierar men grundtanken är att man ska kunna må betydligt bättre efter ett par behandlingar.

Det finns många patientutsagor som vittar om att man haft låsningar i muskler som t.ex. gjort att man inte har kunnat gå. Efter ett par behandlingar hos en duktig kiropraktor så har man blivit hjälpt av kiropraktikens metoder. I Sverige och andra länder i väst så är kiropraktik en erkänd del av vårdsystemet. Det råder inte full koncensus kring huruvida kiropraktik ska anses vara en tillräckligt vetenskapligt bevisad som metod. Många tycker dock att de är hjälpta av denna typ av manuell terapi. Inom kiropraktiken så finns olika typer av specialiseringar såsom funktionell neurologi.

Hos Sund och Stark så samverkar personlig tränare Charlotte Steinwig med Marcus Bennettberg Doctor of Chiropractic, USA och leg. kiropraktor. i Lomma.

Boka tid

Har du frågor? Ta kontakt på info@sundochstark.se eller boka en tid.