Barndansklasser hösten 2020 |Barndans Lomma

Barndans på Sund och Stark Hälsocenter hösten 2020 | Barndans Lomma

Vi kommer släppa 3 grupper med start v.39 med barndans i Lomma

Nedan följer information om barndans-klasser i Lomma och barndans-läraren som heter Shirin och som också bor i Lomma

Lektionerna ges av en Shirin som är en diplomerad danspedagog och har en Bachelor i danspedagogik från Rotterdamse Dansacademie i Holland. Hon har undervisat i skolor, dansskolor och teatrar samt har hon studerat teater i Amsterdam under ledning av Cliff Sutton i Stanislavsky-metoden. Hennes inriktning är modern dans, koreografi och improvisation. Shirin är själv mamma till en 10 årig son och tycker att frihet i kreativitet och skapande med kropp och rörelse är något så fundamentalt viktigt och varför inte starta redan som barn.

2-3 år Dansglädje söndagar kl.10.30-11.10

Kursmål: ”Genom lek och olika teman lär sig barnen upptäcka sin motorik och taktkänsla. De inspireras till dansglädje på ett lekfullt sätt”

4-5 år Sagodans söndagar kl.11.20-12.05

Kursmål: ”Här dyker vi lekfullt in i sagovärlden och vid varje lektion möts barnen av en ny saga som blir inspiration till rörelse och dans. Barnen lär sig hur man kan röra sig fritt till ett tema och det stimulerar dans, glädje och fantasi. Vi dansar både till musik och utan, skapar egna takter och upptäcker olika rörelsekvaliteter samt hur man kan använda känslor i dans. Barnen lär sig uttrycka sig på ett lekfullt sätt samtidigt som de stimulerar motorik och taktkänsla”

6-8 år Teaterdans söndagar kl.12.30-13.30

Kursmål: ”Här kombinerar vi dans och teater. Barnen lär sig hur vi kan uttrycka oss genom dans både i oss själva och tillsammans i grupp. Barnen utforskar hur vi kan röra oss i rum med olika kvaliteter och kontraster samt hur man kan förmedla känslor och uttryck genom dans, ljud och takt. Barnen använder sin egen fantasi genom olika givna teman samt hur man kan sätta ihop dansrörelser till en alldeles egen liten koreografi”

Det är en lokal på ca 35 kvm och vi får plats med ganska många barn men har bestämt att endast ta in 10 barn i varje grupp för att varje barn ska få utrymme att utvecklas och bli sedda och hörda. Däremot vill vi inte ha föräldrar med i salen då vi av erfarenhet har märkt att barnen har lättare att ta till sig av aktiviteten, läraren och gruppen utan förälder. Man är såklart välkommen att stanna första gången en stund men sen önskar vi att man väntar utanför. Det finns kaffe i köket och ni får som sagt gärna stanna i lokalen men inte vara i danssalen. Vi har också ett gym vägg i vägg som man gärna får träna i medan barnen dansar. Detta kostar endast 60 kr drop in under tiden ditt barn är på dans. 

Alla grupper kostar 900 kr och det är för 6 veckor. Sen släpps ytterligare en ny grupp som också varar i 6 veckor. Självklart har de barn som går i dansgrupperna förtur på nya omgång.

Anmälan är bindande och görs till info@sundochstark.se

Söker du massage i Lomma?

Om du letar efter massage-information så klicka här. Vår boknings-sida för massage är här. Gällande anmälan för barndans i Lomma så maila eller ring oss på 073-7 41 28 56. Tack!!

Söker du kiropraktik i Lomma?

Om du letar efter kiropraktor-information så klicka här. Vår boknings-sida för kiropraktor är här. Tidsbokning utanför bokningssidan? Ring oss på
073-7 41 28 56.